SEO Uyumlu İçerik (Makale) Nasıl Yazılır?

SEO Uyumlu Icerik Makale Nasil Yazilir

SEO uyumlu içerik; kullanıcının kolayca okuyup aradığı bilgiye ulaşabileceği, faydalı içerik tanımına sahiptir. Buradan baktığımızda, SEO uyumlu makale yazmak konusunda aslında temel bir bilgiyi elde ediyoruz.

Kullanıcı, kolaylık, bilgi ve fayda ekseninde; neyi nasıl yazacağımıza, herhangi bir kaynağa ihtiyaç duymadan kendimiz de karar verebiliriz. Ancak burada bir hususun altını çizmek gerekiyor.

Oluşturacağınız içeriklerde, verinin kaynağını vermeniz veya sizi destekleyecek dış kaynakları belirtmeniz uygun olacaktır. Örneğin; biz buradaki kendi iddiamızı; Google Kullanıcı Deneyimi rehberine bağlantı vererek, dayanaklandırıyoruz.

Google, tüm yönergelerinde “Kullanıcı deneyimine önem verin.” der.

Bunun sebebi gayet açıktır. Google, milyarlarca arama sorgusuna, en doğru sonuçları üretmek için yapılandırılmış bir sistemdir ve böyle kalmak ister. Kullanıcılar, yaptıkları aramalarda doğru ve yeterli veriye ulaşamaz ise, Google da güvenilirliğini kaybedecektir. Sonuç olarak platform arama yapılmayan bir platform haline gelir ve yok olur.

Bu sebeple SEO uyumlu içerik hazırlarken, öncelikle Google’ın bu talebini karşıladığımızdan emin olmamız gerekiyor.

SEO Uyumlu Makale Kuralları Nelerdir?

Okunabilirlik kuralları olarak bildiğimiz evrensel kurallar vardır. Bunlar, hemen her metin için geçerli olduğu gibi, web metinleri için de geçerlidir. Ancak web metinlerinde, standartlar küçük farklılıklar içerir.

Örneğin; bir roman yazarken, uzun ve karmaşık cümleler kullanabiliriz. Ancak web metinlerinde bu çok uygun değildir. Özellikle ticari içeriklerde veya doğrudan bilgi verilmek istendiğinde, içeriğin olabildiğince sade hazırlanması gerekir. Bununla birlikte, yeterli bilginin verilmesi ve kullanıcının ilgisini çekecek içeriklerin hazırlanması temel prensiplerdir.

Makale Yazarken Teknik Gereksinimler Öncelikli Değil mi?

  • Teknik gereksinimler başlığının altında;
  • 300 Kelime olması
  • Alt başlıklarının olması
  • Alt başlıklarda anahtar kelimenin geçmesi
  • Anahtar kelimenin uygun şekilde metne dağıtılması

Gibi temel özellikler sayılır. Fakat bunlar, kullanıcıya yeterli bilginin verilmemesi halinde, hiçbir anlam ifade etmez. Peyzaj (metin yerleşim düzeni) bakımından mükemmel hazırlanmış bir metin, eğer kullanıcıya yeterli bilgiyi vermiyorsa, SEO uyumlu olamaz.

SEO Uyumlu Makale Kaç Kelime Olmalı?

Hiçbir metin türü için, Google tarafından belirtilen bir alt kelime sınırı yoktur. 300 kelimelik SEO uyumlu içerik efsanesi ise tamamen “Buounce Rate” (Hemen çıkma oranı) üzerinden ulaşılan genel bir yargıdır.

Kullanıcının 300 kelimelik metni okuma süresi, sitede kalma süresi bakımından uygun görüldüğü için bu rakam, genel olarak kabul görür.

Pekiyi sizin içerikleriniz okunuyor mu, yoksa sadece teknik gereksinimleri mi karşılıyor?

Hayır.

Artık işler çok değişti ve Google artık düşünerek karar veriyor. Sahip olduğu analitik zekayı dil modellemesi yöntemleriyle çok iyi harmanlayan bilen Google yapay zeka altyapısı, hiçbir benzer yapay zeka ile kandırılamayacak niteliklere sahip son derece gelişmiş bir sistemdir.

Google site sahiplerinden, doğru ve yeterli pazarlama yapmalarını bekler. Yani burada yapılması gereken sadece kantitatif yani sayısal özellikleri belirlenmiş içerikler yerine kapsamlı ve kaliteli içerik sunmaya çalışmaktır.

Elbette içeriklerin teknik özelliklerinin yeterli olması önceliklidir. Bunu artık konu dahi etmiyoruz.

Doğru gramer kullanmak, okunabilirlik ilkelerine uygun içerik hazırlamak, içerik genliğini konuya uygun belirlemek gibi temel öznitelikleri sağlamak zorunludur.

Ancak bunlar SEO uyumlu içerik yazmış olmak için yeterli değildir.

Farkınız nedir?

Google size diğerlerinden neden farklı olduğunuzu sorar. Eğer diğer web sitelerinden farklı bir içerik sunmuyorsanız ve kullanıcıyı bu noktada daha fazla tatmin etmiyorsanız, öne çıkmanızın da bir anlamı yoktur.

Google size çok basit bir soru sorar;

“Seni neden öne çıkarayım?”

Eğer bu soruya tatmin edici bir cevap veremiyorsanız, yapay zeka araçlarını kullanarak içerik üretmenin de pek bir anlamı olmayacaktır.

Yeri gelmişken bir hususun daha altını çizmek gerekir.

Tamamıyla otomasyona dayalı içerikler, Google’ın spam algoritmasına aykırıdır.

Google, spam politikaları yönergesi, hukuki notları ve genel açıklamalarının tamamında aynı hususun altını çizer.

spam brain ai

(KAYNAK: https://developers.google.com/search/blog/2023/02/google-search-and-ai-content?hl=tr)

Aslında neden yapay zeka kullanmamanız gerektiğinin cevabı da tam olarak başlıkta gizlidir. Farkınız nedir sorusuna yapay zeka kullanarak cevap veremezsiniz. Zira yapay zeka bir otomasyon yöntemi olmakla birlikte, sorduğunuz soruya arama sonuçlarındaki ortalama cevapları verir. Yani herhangi bir farktan söz etmek mümkün değildir. Dolayısıyla bu yöntemi, her ne kadar maliyetleri bakımından çok çekici gelse de aklınızdan çıkararak yola başlayabilirsiniz.

Google, 2024 yılının ilk 3 ayında; yaptığı bu uyarıyı dikkate almayan sitelere ciddi cezalar vermiştir. Yukarıdaki ekran görüntüsünde de belirtildiği üzere, otomasyon konusunda herhangi bir istisna uygulanmayacaktır.

Nasıl farklı olacağız?

Fark ettiğiniz gibi; metnimizde şu ana kadar teknik bir anlatım yapmadık. Standartları belirlenmiş basma kalıp metinleri üretmeniz için size tavsiyelerde bulunabilirdir. Ancak anlatımın genelini incelediğimizde bunun hiçbir anlamı olmadığını kolaylıkla anlayabiliriz. Dolayısıyla size bu noktada bir tavsiye vermemiz söz konusu olmayacaktır.

Yapay zekadan sonra, Çok kolaylaştığı ve neredeyse bedava yapılabildiği zannedilen arama motoru optimizasyonu uygulamaları, aslında artık eskisine göre kat ve kat daha zor ve karmaşıktır.

Otomasyonla sağlanmak istenen sıralama yükselişinin, manipülasyon olduğunu kabul eden Google; bunun önüne geçmek için karşı yapay zekâ modelini geliştirerek, hilelerin önüne geçmek ister.

Evet doğru duydunuz. Gerçekten emek vermediğiniz, üzerinde çalışmadığınız veya en azından kafa yormadığınız, sadece teknik gereksinimleri yerine getirilmiş metinler ile yükselmeye çalışmak bir hiledir. Doğal olarak Google buna asla izin vermeyecektir.

Marka olmak ve bilinirlik elde etmek

Seo uyumlu içerik, özgün makale ve SEO makalesi gibi isimlerle tanıdığımız içerik üretim süreçlerinde, öncelikle pazarlama stratejinizi oluşturmanız gerekiyor.

“Ama ben işletme değilim, neden pazarlama yapayım?”

Sorusunu ise sormanıza hiç gerek yok. Zira pazarlama yapmak için işletme olmanız da gerekmiyor. Aslında halkla kurmak istediğiniz temasın genel hatları öyle ya da böyle pazarlama olarak tanımlanabiliyor.

Nüans farkları söz konusu olmakla birlikte; işletmeler, gerçek kişiler, kamu kurumları ve kar amacı gütmeyen kuruluşların arama motoru optimizasyonu uygulamaları aşağı yukarı aynıdır. Seo uyumlu içerik üretim stratejileri de benzer şekilde aynı olacaktır.

Metin yazmaya başlamadan önce, Google’ın 5 ana sorusuna cevap vererek bir strateji oluşturmanız önerilir.

marka olmak ve seo

(KAYNAK: https://creators.google/en-us/content-creation-guides/content-strategy-guides/content-marketing-101/#define-your-brand-and-value-props)

Google içerik geliştiricilere, sırasıyla yukarıdaki soruları sormalarını tavsiye eder.

  • İçeriğimi özgün kılan nedir?
  • Rakiplerle aramdaki fark nedir?
  • Hedef kitleme hangi faydayı sunuyorum?
  • Markamın vizyonu nedir?
  • Markamın sahip olmasını istediğim en az 3 değer nedir?

Şimdi konuşmaya başlayabiliriz. Eğer bu sorulara gerçek cevapları bulduysanız, esansiyel gereksinimlerinizi nasıl karşılayacağınızı metnin devamında öğrenebilirsiniz.

Adım adım seo uyumlu içerik oluşturma süreci

Seo uyumlu içerik üretirken, faydalı Metin algoritmasını aklımızdan çıkarmamak kaydıyla aşağıdaki süreçleri takip edeceğiz. Eğer faydalı Metin algoritmasını görmezden gelerek, yalnızca aşağıdaki şekilsel gereksinimleri karşılamaya çalışırsak, özgün içerik üretmiş olsak yani özgünlük testlerine takılmayan bir metne sahip olsak dahi, arama sıralaması kaydetmemiz mümkün olmayacaktır. Hatta otomasyon kullanarak bunu yaparsak ceza da alabiliriz.

  • Konu başlığınızı ve alt başlıkları oluşturun.

S uyumlu içerik üretirken, yapılan en yaygın hata anahtar kelime ve alt başlık oluşturma işlemini Metin devam ederken yapmaktır. Metin stratejisi oluşturmadan gidişine göre içerik üretmeye çalışmak oldukça zor bir yöntemdir. Bunu ileri düzeyde uzmanlığa sahip olan çok az kişi yapabilir ki onlar da aslında bu yöntemi tercih etmez ve önceden planlama yaparlar. Elbette yapılan planlama metnin gidişine göre değişebilir. Ancak temel bir yapıyı kurmak başlangıç için en sağlıklı adımdır.

  • Başlık seviyelerini doğru belirleyin

Başlık ve alt başlıkların seviyelerinin belirlenmesi, SEO bakımından büyük önem arz eder. Örneğin; <H1> yani ana başlık olan, “SEO Uyumlu İçerik” terimine, alt başlık olarak; “SEO Nedir?” veya “SEO” gibi daha üst seviye terimleri kullanmak doğru değildir.

Bir Metin oluşturulurken, alt başlık üst başlıktan daha detay bir konu olmalıdır. Eğer özelden genele bir gidiş yapacak olursak, bu hem içerik üretim stratejisine aykırı olacak hem de diğer sayfalardaki alt başlıklarla çakışma söz konusu olabilecektir. Bu nedenle, alt başlık oluştururken ilgili ama alt kategoride yer alan terimleri kullanmak durumundayız. Aşağıda buna yönelik bir örnek yapacağız.

<H1>SEO Uyumlu İçerik<H1>

<H2>SEO Uyumlu İçerik Nasıl Oluşturulur?</H2>

<H3>SEO Uyumlu İçerik Oluşturma Kuralları</H3>

<H4>Metin Uzunluğu</H4>

<H4>Anahtar kelime yoğunluğu</H4>

<H4>Cümle Kuruluşları ve Gramer</H4>

<H5>Edilgen cümlelerin kullanımı</H5>

<H5>Uzun ve karmaşık cümlelerle ilgili sınırlar</H5>

<H5>Paragraf oluşturulması ve tekrardan kaçınma</H5>

  • Giriş paragrafına dikkat edin

Giriş paragrafı bir metnin can damarıdır. Gerek kullanıcının metne odaklanması ve bağlanması gerekse google’ın Metin hakkında fikir sahibi olması için giriş paragrafına çok özen gösterilmesi gerekir.

Paragrafın ilk cümlesine mümkünse en önemli anahtar kelimenizi eklemeniz önerilir.

Örneğin;

“SEO uyumlu içerik üretmek istiyorsanız sizin için oluşturduğumuz bu rehberi okumaya devam edebilirsiniz. Gerçek sonuçları en uygun şekilde elde etmeniz için size kapsamlı bir rehber hazırlamaya çalıştık. Üstelik bunun için herhangi bir ücret ödemeniz de gerekmiyor. Hazırsanız başlayalım.”

Oluşturduğumuz bu ilk paragrafta, bu metinde temsil olarak aldığımız ana anahtar kelimemiz; “SEO Uyumlu İçerik” terimidir. Görüldüğü gibi paragrafının sadece ilk cümlesinde değil en başında bu terimi kullandık. Ancak dikkat çekicilik konusu göreceli olabilir. Buraya çok daha az can alıcı içerikler eklenebilir. Ancak oluşturulacak bu içeriklerin karmaşık olmaması ve kullanıcıyı kaçırmaması gerekir.

  • Uzun ve karmaşık cümlelerden kaçının

Bir Rus klasiği okurken, metnin uzun ve karmaşık olmasına genellikle takılmayız. Ancak söz konusu bilgi edinmek için girilen bir site veya ticari bir site ise; sonuca en kısa yoldan ve herkesin ulaşabileceği içerikleri oluşturmamız gerekir. Bu nedenle, son derece basit ancak niteliksiz olmayan cümleler kurmalı, bunları mümkün olduğunca kısa tutmalıyız.

Genel teamüllere göre; okunabilirlik bakımından uygun cümle uzunluğu 15 kelimeyi geçmemelidir. Metnin içerisinde zorunlu olarak, %20’yi aşmamak kaydıyla bundan uzun cümleler kurulabilir. Ancak bu cümlelerin de 25 kelimeyi asla aşmaması gerekir.

  • Uzun paragraflardan kaçının

Uzun paragraflar, tıpkı uzun cümleler gibi; kullanıcının ilgisini kaybedeceği yapılardır. İnternet metinlerinde kullanıcının ilgisini kaybetmediği metinler genellikle 100 kelimelik paragraflara ayrılmış metinler olarak kabul edilir. Eğer mümkünse 50 şer kelimelik paragraflarda elbette kullanılabilir. Ancak bundan daha uzun paragraflar göz yorucu ve okunabilirlik kurallarına aykırıdır.

  • Yazım yaptığınız dile uygun kelimeler seçin

Dil ve anlatım, kullanıcının ilgisini çekmek bakımından önemlidir. Kullanıcının eğitim seviyesi ve okumakla ne kadar ilgili olduğu fark etmeksizin, düzgün yazılmış metinler herkes için dikkat çekicidir. Özellikle yabancı kelimeleri veya olağan olmayan kelimeleri kullanmaktan kaçınmak son derece önemlidir. Sokak tabirleri genellikle, internet metinlerinde kullanılmaz. Elbette dilerseniz samimi bir jargon tercih edebilirsiniz. Ancak bu dili basitleştirmek anlamına gelmemelidir.

Yabancı kelimelerin kullanılması ise, genel olarak arama motoru optimizasyonu bakımından bir kusur niteliği taşır. Zira her dilin kendine ait bir optimizasyon altyapısı vardır ve kullanacağınız yabancı kelimeler sürdürmekte olduğunuz optimizasyona zarar verebilir. Ayrıca okuyucu bakımından bu durum pek de sevimli görünmeyecektir.

  • Gramer ve yazım kurallarına dikkat edin

Gramer, Google’ın SEO kriterleri içerisinde de yer alan önemli bir unsurdur. Bununla birlikte yazım kuralları ve noktalama işaretleri de yine arama motoru optimizasyonu uygulamalarında dikkat çekici farklara sebep olur. Bizim küçük detaylar olarak düşüneceğimiz, birkaç nokta veya virgül; arama motorlarındaki sıralamamızı marjinal şekilde değiştirebilir.

  • Konuyu dağıtmayın ve tekrar yapmayın

Genel yaygın inanış; s uyumlu içerik yazarken belli bir kelime sayısına ulaşılması gerektiği şeklindedir. Bu temelde doğru bir yaklaşımdır. Ancak ulaşmak istediğimiz kelime sayısına giden yolda, gereksiz ve alakasız açıklamalar ve tekrarlar söz konusu olursa, Metin hem bağlamından sapacak hem de spam olma yolunda hızla ilerleyecektir.

Google, metinleri anlamsal olarak irdeleyebilir. Seo uyumlu makale konusundan bahsederken, pencere pervazına değiniyor olmanız, sistem tarafından kolaylıkla anlaşılabilir. Doldurma Metin olarak tanımladığımız bu tip metinler hem sıralama almayacak hem de spam sayılacağından ceza almanıza sebep olacaktır. Benzeri durum tekrar metinler içinde geçerlidir.

Yani kelime sayısını doldurmak için, nafile çabaya girişmek doğru değildir.

  • Kurguyu doğru yapın

Bir Metin kullanıcıyı tutabilmek için, en doğru şekilde kurgulanmış olmalıdır. İlkokul kompozisyon çalışmalarında olduğu gibi; giriş, gelişme ve sonuç bölümleri farklı şekillerde de olsa kurgulanmalıdır.

Birbirinden kopuk ifadelerin yer aldığı veya anlatım bakımından terslikler barındıran metinler kullanıcının anlamasını zorlaştırır. Bunu matematik konularından örneklendirmek mümkündür.

Denklem çözebilmek için, öncelikle 4 işlem bilmeniz gerekir. Eğer yazdığınız metinde öncelikle denklemi sonra 4 işlemi anlatıyorsanız, bu metin yanlış kurgulanmıştır. Hatta kimi metinlerde 4 işlemin hiç anlaşılmadığını dahi görürüz.

Bu kurguyu doğru yapmanız halinde ise hem kullanıcıyı metinde tutar hem de fayda sağlamış olursunuz. Faydalı Metin algoritmasına atacağınız ilk adım bu olabilir.

  • Bilgiyi dayanaklandırın

S uyumlu bir içerikte, bilginin kaynağının belirtilmesi önemlidir. Zira metni üreten kişinin, ne kadar deneyimli olursa olsun, ona katılan başkalarının da olduğunu ispat etmesi uygun olacaktır. Bu yöntem bilimsel makalelerde standart olarak kullanılır. Bir bilim adamı, kendi içeriğini oluştururken, iddialarını başka güvenilir kişilerle destekler.

Google algoritmasına göre; vereceğiniz bilgiyi doğrudan ilgili kişiye bağlantı olarak aktarabilir veya kaynağı hiperlink olmayacak şekilde belirtebilirsiniz.

  • Kişisel deneyiminizi paylaşın

Google otorite kararı verirken, kişinin kim olduğuna ve kişisel deneyimleri olup olmadığına dikkat eder. Örneğin bir doktor; daha önce yaptığı ameliyatlardan ve bunların sonuçlarından bahsettiğinde, metnin otoritesi yükselir.

Nasıl ki biz daha önce yazdığımız metinler ve aldığımız sonuçlar ışığında size bu açıklamaları yapıyorsak, metin üreticileri yani metinlerin sahipleri; kendi içeriklerinde bu deneyimleri paylaşabilir. Bu uygulama her ne kadar zorunlu olmasa da arama sonuçlarında marjinal yüksel işleri sağlayabilir.

  • İddiada bulunun ve tartışma başlatın

Kişisel deneyimlerin paylaşımını, bir seviye üste çıkararak; güçlü iddialarda bulunabilir ve diğer kullanıcıların bu iddialara cevap vermesini sağlayabilirsiniz. Tartışma başlatmak google’ın en sevdiği uygulamalardan birisidir. Web sitenizde veya diğer dijital platformlarda iddialarını uza verilecek cevaplar, arama motoru görünürlüğünüzü artıracağından, metninizin seo uyumluluğu da otomatik olarak artmış olacaktır.

  • Yasal sınırlara dikkat edin

Rekabet kurulu ve Google’ın algoritmaları ile birlikte, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Barolar Birliği, Mali Müşavirler odası ve noterler birliği gibi; kamu kurumlarının, içerikler noktasında ciddi sınırlamaları söz konusudur.

Kamu görevi olarak tanımlanan; eğitim, sağlık, hukuk, mali danışmanlık ve noterlik hizmetlerinin reklam yasakları söz konusudur. Serbest meslek niteliği taşıyan bu çalışma alanlarında ticari reklam yapılamaz. Bununla birlikte, tüm özel ve tüzel kişilerin; rekabet kurumunun belirlediği standartlara uyması gerekir. Kanunda belirlenen söylemlerin dışında davranılması halinde ceza ve tazminat davalarıyla karşılaşmak mümkün olabilir.

Bu nedenle içerik yazarlarının, yazım yaptıkları alandaki hukuki sınırlamaları çok iyi bilmesi gerekir. Tüm teknik detayların yanında bu özellikler büyük önem taşımaktadır.

  • Kelime sınırı yoktur

Yaygın ve yanlış inanış; metinlerin belli bir kelime sayısında olması veya belli bir kelime sayısını aşmaması gerektiği yönündedir. Gerçekte böyle bir sistematik ten söz etmek mümkün değildir.

Google mantıksal olarak çalışır ve konunun ne olduğuna bağlı olarak ne kadar uzun olabileceğine karar verebilir. Eğer konunun binlerce kelime uzunlukta olması gerekiyorsa bu metni kısa tutamazsınız. Tersi biçimde anlatılacak çok fazla detay olmayan bir konuyu uzatmaya çalışmak da doğru değildir.

Metnin faydalı ve otoriter olmasını sağlamak koşuluyla, 100 kelime veya 10.000 kelime olmasının bir önemi yoktur. Buradaki detay; kullanıcının yeterli veriyi elde etmesi ve metinden faydalanmasıdır. Hiçbir fayda sağlamayan 10 binlerce kelime metin yine anlam ifade etmeyecektir.

Sonuç olarak; seo uyumlu makale ya da diğer ismi ile seo uyumlu içerik yazarken, açık kaynaklarda yer alan basmakalıp yöntemleri kullanmak yerine, okuyucunuzu en yüksek seviyede tatmin etmeye odaklanmalısınız.

Bizim size teknik detaylar olarak sunduğumuz 14 madde, aslında tam olarak buna yönelik uygulamaları içeriyor. Kullanıcının okurken yorulmadığın, odağını kaybetmediği, yeterince bilgi aldığı ve yazara saygı duyduğu içerikleri geliştirmeye çalışmanız, sonuç olarak arama motoru optimizasyonu ilkelerine uygun Metin üretmiş olmanız anlamına gelecektir.

Yapay zekâ ile seo uyumlu içerik nasıl yazılır mı?

Evet ve hayır. Öncelikle, yapay zeka bir otomasyon aracıdır. Google otomasyonu sadece yardım almak için kullanma noktasında kabul eder ve bütünüyle otomatikleştirilmiş uygulamaları yasaklar. Bu sadece Google için değil, tüm platformlar için geçerlidir. Sosyal medya platformları da yapay zeka ile üretilmiş metinleri topluluk kurallarına aykırı sayar. 

Google için ise durum biraz daha karmaşıktır. Google, bir topluluk değildir ve ticari hedefleri vardır. Yapay zeka ile sınırsız sayıda içerik oluşturmak mümkündür. Bunun insan eliyle üretimde olduğu gibi, ciddi süre sınırları da yoktur. Saniyeler içerisinde, binlerce kelime içerik oluşturulabilir ve bunu herkes yapabilir.

Burada içeriğin oluşturulması durumundan çok, bunu herkesin yapabiliyor olması bir sorundur. Eğer herkes yapay zekâ ile durmadan içerik üretirse, arama motorları bir süre sonra bunları seçemez hale gelir. Bununla birlikte, yapay zeka içerikleri; aslında önceki insan yapımı içeriklerin çevrimi olduğundan kısır döngüye girecektir. İnsan yazımı içerik miktarı düşüp, yapay zeka arttıkça, bütün metinler birbirinin aynısı haline gelecek faydasız olacaktır.

Google, sadece özgün değil; aynı zamanda faydalı içerik ister. Faydanın temel bağlamı ise fark yaratmaktır.  Bunun için, kullanıcının gerçekten bilgi alacağı ve fayda elde edeceği içerikleri geliştirmeniz gerekir. Her ne kadar mucizevi iddiaları olsa da yapay zeka böyle üretim yapmaz, yapamaz. 

Sonuç olarak Google yapay zeka ile üretime izin verirse, bir süre sonra devasa bir çöplüğe dönüşür. Bu da dünyanın en büyük bilgi kaynağını, bir kaynak olmaktan çıkarır. Bu durumda, bu yapı yok olacaktır. Elbette şirket buna izin vermez.

Yapay zeka ile yapabilecekleriniz ise elbette vardır. Örneğin; en çok arananları araştırabilir, istatistik toplayabilirsiniz. Yalnız yapay zeka araçlarının doğruluk garantisi vermediğini unutmayın. Alacağınız veriyi teyit etmeniz gerekecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir